Plněné těstoviny patří ke skvostům italské kuchyně! Pojďte s námi vyzkoušet zbrusu nový recept

Co budeme potřebovat na 4 porce? 

Na těstoviny
300 g hladké mouky
špetka soli
3 vejce 

Na náplň
50 ml olivového oleje
200 g tygřích krevet
60 g cuket
50 g sýru ricotta
zelená petrželka
sůl a pepř

Na omáčku
slupky a hlavy z tygřích krevet
1dl bílého vína  
olivový olej
100 g rajčat

150 g cibule
mrkev, fenykl
sůl a pepř
100 g hrášku
1 dl smetany

50 g vařených brambor
bylinky na ozdobu

Překvapte své hosty originálním receptem, který dosud nechutnali...

Mouku, sůl a 3 vejce umícháme do hladkého těsta. Zabalíme do fólie a hodinu necháme odpočinout v ledničce. Na oleji orestujeme oloupané krevety a na menší kousky nakrájenou cuketu. Po vychladnutí nadrobno nasekáme, poté přidáme riccotu, petržel, dochutíme pepřem a solí. Z odpočinutého těsta vyválíme tenký plát a vykrojíme kolečka. Na polovinu tvarů naneseme náplň a plátkem těsta překryjeme, po krajích těsto přimáčkneme a potřeme rozšlehaným vejcem. V osolené vodě vaříme těstoviny 2-3 minuty. 

Plníme girasoli
Krevetová omáčka

Krevetová omáčka má silnou, ale delikátní vyváženou chuť

 

Tygří krevety oloupeme, ale skořápky nevyhazujeme. Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme skořápky a směs opět zarestujeme. Přidáme víno, rajčata a zalijeme vodou. Vaříme cca 30 minut. Směs přecedíme, vrátíme na oheň a zahustíme vařenou bramborou. Nakonec promixujeme se smetanou a máslem. 

Girasoli v překladu znamená slunečnice

Na kousku másla orestujeme oloupané krevety a hrášek. Omáčku naservírujeme na talíř, naaranžujeme 4 slunečnice, přidáme orestované krevety s hráškem a dozdobíme bylinkami. DOBROU CHUŤ!!