Rodinný podnik založil roku 1729 Gio Batta. Výrobní tajemství svých dokonalých salámů, šunek  a uzenin si předávají členové rodu už po osm generací a přísně ho střeží.

Šušká se, že přidávají např. lahodné toskánské víno Chianti Classico do některých salámů anebo směs originálních kombinací toskánského koření. To salámům dodává nezaměnitelnou chuť a vůni. Na výrobu veškerých uzenin používají pouze maso, které pochází výhradně z místních chovů, divočiny nebo přímo z místních lesů. Důležité pro majitele je, aby i veškeré krmivo bylo původní. Tím zaručují kvalitu svých výrobků.

Falorni logo

Při následném zpracování dodržují přísné technologické postupy. K výrobě požívají především tyto druhy masa:

  • Cinghiale = divočák. Kančí maso patří k místním delikatesám a je světově vyhlášené.
  • Razza chianina = prastará italská rasa hovězího dobytka pocházející z toskánské oblasti Valdichiana, plemeno mohutné a majestátní.

 

Falorni
Falorni

Cinta senese = od března 2012 nositelem značky DOP (= denominazione di origine protetta) udělované vepřovému masu pocházejícímu exkluzivně od zvířat zde  narozených, tradičním způsobem vykrmených z místních zdrojů a poražených v Toskánsku.

Zvířata musejí mít možnost volného výběhu i přístřešku během noci nebo v případě špatného počasí. V šedesátých a sedmdesátých letech tato rasa téměř vyhynula. Záchránit se jí podařilo v momentě, kdy už zbývalo jen posledních 150 žijících exemplářů.